11 Ocak 2010 Pazartesi

Noel kuzusu



2

0
1
0




Tum sevenlerimin 2010'da cok mutlu olmasini diliyorum. Kendim icin de sizlerden bol oyun, bol sevgi ve ilgi bekliyorum. Anneannemin ordugu kirmizi sapkayi takip bu seneki Noel baba ben oldum:)Cerezler, patlamis misirlar, meyveler yendi ama ben yalnizca sutumu ictim. Annem yilbasi olmasina ragmen uyku duzenim bozulmasin diye 11:00 de yatirdi. Bugun yilbasi dedim ama taviz vermedi!






1 yorum:

  1. Sevgili Haluk İnan,

    Annesinin kuzusu,

    Bugun 26 Ocak 2010.

    Sen dünyaya geleli tamı tamına 77 gün olmuş.

    Dev dalgalarla boğuşacağın, derin bilinmeyenlerle akıp giden hayatın kıyısındasın. Umarsız bir bekleyiş, bir bakış, bir merak. Ne olacağını bilmeden, neden orada olduğunu bilmeden, sorgulamadan, dev dalgaların yavaş yavaş eriyerek yol aldığı kıyıda öylece duruyorsun. Bedenin çıplak. Su soğuk…

    Bazen o dev dalgaların altında sörf yaparcasına süzüleceksin zamana. Bazen o vahşi dalgalar seni çok üzecek, fırlatıp atacak sağa sola, belki dalga geçecek biraz senle, hepimizle geçtiği gibi. Ama yılmayacaksın Haluk, güçlü olacaksın, yeri geldiğinde adam gibi o tokatı yemeyi de bileceksin, yeri geldiğinde indirmeyi de.

    Her zaman dik duracaksın kimseye diklenmeden, gururun senin en değerli hazinen olacak. Çalışmaktan yorulmayacaksın, bazen tırnakların kanayana kadar kazıyacaksın kolayı değil zoru başarmak için. Anneciğin kanat gerecek sana sonsuz sevgisiyle, babacığın hep arkanda olacak zor anlarında bunu bileceksin, ama bazen kendi bildiğini yapacaksın. O yumruğu tek başına atmayı bileceksin. İşte o zaman İnan ki, adam olacaksın.

    Sevmeyi bileceksin, insanlara güvenmekten korkmayacaksın, en iyi dostlarına minnet duyacaksın, belki zaman eleyecek onları birer birer, ama atmayacaksın, saklamayı bileceksin onları kalbinin bir köşesinde…

    İnanım, bakma sen benim heyecanıma, Kabul ediyorum biraz kasvetli oldu sana yazdıklarım ama yıllar sonra bunları idrak edecek kıvama geldiğinde seni görebilmenin umudunun heyecanına ver. Aslında biliyor musun, bu heyecan senin babacığının heyecanı. Ben iyi tanırım onu. Ve bütün bunları sana öğretecek olan da o. Nasıl da düşünüyor seni her dakika bunu hiç aklından çıkarma, sana parlak bir gelecek hazırlamak için nasıl didiniyor bak!! Senin büyüyüşünün her saniyesini görmek için nasıl da duramıyor yerinde. Belki de senin koca bir adam olduğunu görebilmek için 20 yıl yaşlanmaya şimdiden razıdır kimbilir!

    Anneni ve babanı çok seveceksin. Yaşlandıklarında senden başka kimseleri olmadığını bileceksin. Ve onlara seni seviyorum demekten hiçbir zaman yılmayacaksın. Annen ve baban senin güneşindir Haluk, sen de onların güneşisin. Bir olmayı bileceksin onlarla.

    Senin doğuşuna biz de çok uzaklardan sıcak Arabistan çöllerinden yükselen o kızgın güneşin altında uyandık. O gün güneş senin doğuşunu dünyaya ilan edercesine başka bir parlıyordu inan. Anneciğinin ve babacığının seninle birlikte aydınlanan dünyasına eşlik edip selam dururcasına. Sana olan sevgilerinin önünde gökyüzünden nazlı bir gelin edasıyla ağır ağır eğilircesine. Tanrının yarattığı en muhteşem varlığın bir tanesinin daha yeryüzüne gelişi şerefine O’na taparcasına.

    Güneşin yüzünü aydınlatsın Haluk. Hoşgeldin annesinin kuzusu.

    Amcan,
    Erhan.

    YanıtlaSil