26 Ocak 2010 Salı

AGUAGU

Bebeklerin ilk kelimesi AGU ile muhabbete basladik. Goz goze gelip konusmaya bayiliyor. Keyfi yerindeyse o da cevap veriyor, hem de mimiklerini kullanarak! Bu donem en faydalisi bebeklerle konusmakmis. Biz de durmadan sesler cikartip konusuyoruz. Cenemiz yoruluyor tabi:) Ama tepkilerini izlemek cok guzel oluyor. Yeterki onun keyfi yerinde olsun biz onun icin herseyi yapariz:)

17.01.2010 from canan akdag on Vimeo.

1 yorum:

  1. Biricik Oglum,

    Dogumun daha dun gibi gozlerimin onunde..Annen doguma girmem icin bana ilk sordugunda once ne yapacagimi bilemedim, ne de olsa daha once hic boyle birseyi yasamamistim:) once tereddutte kaldim, acaba ne yapmam lazim diye dusundum, sonra son bir cesaret girmeye karar verdim. Iyi ki de girmisim, o zor anlarda biricik annenin ellerini tutmak, ona cesaret vermek, destek olmak kelimelerle anlatilacak seyler degil..Senin dunyaya geldigin o ilk dakikalara taniklik etmek, doktor teyzenin seni bacaklarindan tutup havaya kaldirisini gormek inan dunyadaki herseye degerdi.

    Canim oglum, annen seni karninda tasirken bile doktora her gidisimizde ultrasonda seni gorecegiz diye o kadar heyecanlaniyorduk ki..ama sen hep ellerinle yuzunu sakliyordun. Bu kadar guzel birsey olacagini, bu kadar yakisikli olacagini nerden bilebilirdik ki:) iyi ki de dogmussun, iyi ki gelmissin aramiza..evimize apayri bir renk ve nese kattin. Butun dunyamiz degisti. Ilk zamanlar ozellikle annen cok yoruldu sana surekli bakmak icin, bana cok fazla is dusmedi ama inan senin sevgin, senin guzelligin o butun zorluklara, yorulmalara, herseye degermis.

    Gunduz isteyken bile acaba simdi ne yapiyordur diye dusunmeden edemiyorum, senden ayri kaldigim her saniye aklim hep sende..Ama o kadar mukemmel bir annen var ki senin icin bu cok guzel sayfayi hazirladi, bir yandan sana bakarken diger yandan da senin icin, sayfan icin zaman ve emek harcadi. Annenin sayesinde seni ne zaman ozlesem hemen sayfana bakip video’larini izliyorum, resimlerine bakiyorum..

    Dunyalar tatlisi oglum, ileride buyudugunde bu yazilari okudukca tatli tatli gulumsersin..Seni herzaman herseyden cok sevecegimizi hic unutma..Annen ve ben canimizi verecek kadar seni cok seviyoruz.

    Bir yandan bir an once buyumeni bekliyor ve istiyoruz ama bir yandan da bu tatli bebek halini de cok seviyoruz:) o guzel AGU deyislerin, INGA INGA diye aglayislarin, yuzustu yattiginda kafani kaldirisin, omzumdayken o saskin bakislarin, banyodan sonraki o pamuksu durusun, yatagina yattiginda donence’nin altinda kendi kendine yaptigin hareketler, o mis kokun, attigin gulucukler, mavis gozlerin..o kadar guzel ki..Allah’ima hergun sukrediyorum, iyi ki seni bize vermis diye..

    Buyuyunce yapacagimiz o kadar cok sey var ki..Annene bunlari hergun anlatiyorum, umarim cok bunaltmamisimdir oglum:) Neler yapmayacagiz ki..Ucumuz bir aile olarak parklara gidecegiz, seninle cim’lerin uzerinde kosacagiz, top oynacagiz, salincaklara binecegiz, hayvanat bahcesine gidip tek tek hayvanlari taniyacagiz, beraber bisiklete gidip mahallelerin arasinda dolasacagiz, denize gidip beraber yuzecegiz, su tabancasiyla birbirimize su sikacagiz..daha neler neler yapacagiz..Babaanne, Anneanne, Dedeler, Hala ve Dayi’larla birlikte cok mutlu kocaman bir aile olacagiz..

    Birtanem, hayatta yapman ve yapmaman gereken seyleri Erhan Amcan sana cok guzel anlatmis, ben bunlarin tek tek ustunden gecmeyecegim, bunlarin hepsini yasayarak sana aktarmaya calisacagim ancak su kisacik omurde senden istedigim sadece iki uc sey var. Daima durust ol, adil ol, hak yeme, kimseyi uzmemeye calis ve ulkene hayirli bir evlat ol. Her zaman Allah’a sana sunduklari icin sukret. Aciz, fakir ya da yardima muhtac insan olsun hayvan olsun her zaman yardim elini uzat..Insanlik icin guzel ve kalici seyler yap. Bunlari yaptigin zaman herkes seni sever, sayar ve mutlu bir hayatin olur.

    Seni cok seviyoruz tatli kuzum

    YanıtlaSil